BERENSTAL

DIENSTVERLENING

 

                                                         

Beste hondenliefhebber,

 

Allereerst zal ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Brigitte Mienis en vanwege mijn liefde/passie voor de veeteelt, paarden en honden ben ik in 1994 mijn eigen fokkerij / kennel 'van de Berenstal' Newfoundlanders gestart. In de loop der jaren zijn daar allerlei activiteiten m.b.t. tot het welzijn van de viervoeter bij gekomen.    O.a. ringtraining, hondenshows, waterwerk, het begeleiden van bevallingen, het ondersteunen van revalidatie processen, vachtverzorging, herplaatsing, vakantieopvang en het uitlaten van honden zijn daar een voorbeeld van. Ook hebben wij in het verleden met onze viervoeters meegewerkt aan televisiewerkzaamheden en hebben wij daarnaast ook diverse reclamewerkzaamheden t.b.v. grote bedrijven mogen uitvoeren. Met gepaste trots hebben wij, met ons geliefde ras 'de Newfoundlander', ook meegewerkt aan de realisatie van verschillende (ras-) jaarkalenders voor het binnen- en buitenland. Met heel veel plezier kijk ik op die periode terug!

Nu in 2021, bijna dertig jaar later, geniet ik nog steeds enorm van mijn honden/dieren welke nu hobbymatig worden gehouden en met liefde worden verzorgd. Diverse van de bovengenoemde activiteiten zijn de laatste jaren door doorgevoerde veranderingen verminderd, ofwel geheel opgehouden en richten zich nu zakelijk gezien en noodgedwongen alleen op dienstverlenende zaken, zoals de honden uitlaatservice en het ondersteunen / begeleiden van o.a. bevallingen, dekkingen en/of verzorging op locatie bij derden van zowel honden als vee en paarden.

Voor wat betreft de sector huisdieren, geniet ik er enorm van om met honden in contact te staan en hun gedrag te observeren. Iedere hond is uniek in zijn wezen en karakter. Ik acht het van groot belang om daar op in te spelen en de hond de ruimte te geven om zichzelf te laten zien. Naarmate de hond zichzelf openstelt voor jou, kun je gaan werken aan een band van vertrouwen tussen mens en hond. Hondengedrag is iets apart = een taal, zonder te spreken.

Naast aandacht, plezier maken, snuffelen, spelen, rollebollen en geknuffeld worden is op het gebied waar hond(en) en mens(en) zich met elkaar verenigen  'overzicht', 'vertrouwen' en het geven van 'duidelijkheid' aan de hond van groot belang ! 

Professie en veiligheid zijn dan ook pijlers waar ik veel belang aan hecht. Vandaar dat ik vanaf 1997 diverse cursussen heb gevolgd en deze met succes heb afgerond. Op het gebied van rassenkennis, voedingsleer, voortplanting, gedragsleer, erfelijkheid, gezondheidsleer, EHBO en verzorging ben ik dan ook gecertificeerd.

Wanneer u uw hond in vertrouwen aan ons overdraagt,voor een wandeling zullen wij ervoor zorgen dat uw hond zich snel op zijn gemak voelt en een heerlijke tijd met ons tegemoet gaat !

 

Bent u nieuwsgierig geworden ?  Lees dan ook ons blok :

 " INFO / HUS - Hondenuitlaatservice Nieuwveen e.o. "

of neem contact met mij op :    Tel.nr.  06-51144808       Email :   vandeberenstal@gmail.com

 

Met vriendelijke groet,

 

Brigitte

 

 

BERENSTAL  |  Email: vandeberenstal@gmail.com